Ramiam ir kokybiškam kūdikio miegui yra svarbu, kokia patalynė kūdikiams paklota lovelėje. Renkantis rekomenduojama pirkti tų gamintojų ir parduotuvių, kurios specializuojasi būtent kūdikių prekių kategorijoje. Jų gamintojams keliami ženkliai didesni reikalavimai nei suaugusiųjų prekėms, o specializuotose parduotuvėse (tiek fizinėse, tiek internetinėse) tikrai galima drąsiai pasikonsultuoti su pardavėju/-ėja, norint smulkesnės informacijos.

Patalynės kūdikiams išmatavimai

Patalynė kūdikiams dažniausiai gaminama pagal lovyčių standartus ir kad lengvai būtų galima pritaikyti patalynės komplektus, t.y. užvalkalus. Populiariausi lovelių čiužinukai būna 120x60 cm, tad pagalvėlė turi būti per visą čiužinuko plotį, t.y. 60 cm. Kūdikių pagalvėlės paprastai ir būna būtent 40x60 cm. Tuo tarpu antklodės kūdikiams būna įvairesnių matmenų, tokių kaip: 80x120 cm, 100x130 cm., 100x140 cm, 105x130 cm, 90x100, 90x120cm ir kt.

Visgi pats populiariausias dydis yra 100x135 cm. Būtent jį ir rekomenduojama rinktis, kadangi bus didžiausias patalynių komplektų pasirinkimas ir antklodėlė bus tinkama ilgesniam laikui. Jeigu norisi mažesnės trumpesniam laikui, tuomet rekomenduojama 90x120cm – joms taip pat galima rasti didesnį pasirinkimą užvilkimų. Kitų dydžių - greičiausiai įsipareigosite net nežinant įsigyti patalynių komplektus būtent pas tą pardavėją, pas kurį įsigijote ir antklodę, nes kiti tokių išmatavimų tiesiog neturės. Jeigu nepatiks pastarųjų turimi dizainai, gali tekti net specialiai siūti.

Medžiagos ir užpildai

Renkantis pataliukus, svarbu iš kokios medžiagos ir užpildo pagaminta patalynė kūdikiamsAntklodė ir pagalvė turėtų būti užpildyta natūraliu pluoštu, kuris neturi kenksmingų cheminių ir alergiją sukeliančių medžiagų. Tai gali būti vilnos, medvilnės ar specialaus antialerginio mikropluošto užpildo patalynė. Viršutinio sluoksnio medžiaga taip pat turėtų būti natūrali, geriausia šimtaprocentinė medvilnė, kuri pralaidi orui, nedirgina vaikučio odelės.

Kiekviena patalynė kūdikiams turi būti užvilkta ir čia jau ypatingai svarbu, kad antklodės ir pagalvės užvalkalai, bei paklodė būtų natūralaus pluošto medžiagos, geriausiai taip pat šimtaprocentinės medvilnės. Svarbu todėl, jog ši dalis liečiasi prie kūdikio tiesiogiai, tad patalynės komplekto medžiaga turi nedirginti jo odelės.

Apibendrinant norime pasakyti, kad niekas geriau už jus nenuspręs, kokių pataliukų reikia būtent jūsų mažylio lovelei. Svarbiausia atkreipti dėmesį į tai, kad pirmoji patalynė kūdikiams turėtų būti kokybiška ir nauja. Tuomet tikrai žinosite, kad Jūsų padarytas pasirinkimas - geriausias!