Ką padovanoti kūdikiui? Kiekvienas susiduriame su svarstymu, lankydami pirmą kartą, gimusį stebuklėlį. Pastaruoju metu šis klausimas vis labiau kankino ir mane, nes vis daugiau draugų ir artimųjų džiaugėsi naujais šeimos nariais, o mums vis labiau stiprėjo galvos skausmas, ką padovanoti? Kada jau galima lankyti?

Visi šie klausimai kaskart pasikartoja skirtingais atvejais: kai gimsta kūdikis sesei, broliui, draugams, kolegai... Visi atvejai skirtingi ir vertinti reikėtų skirtingai.

Ruošiantis sveikinti draugų ar giminaičio mažylį, einame ne anksčiau kaip po mėnesio. Juk dar ir patys tėveliai neapsiprato, kad namuose naujas narys, turime leisti pirmiausiai jiems pasidžiaugti. Didelis būrys vienu metu lankytojų taip pat vargina ir kūdikį, ir tėvelius, todėl vertėtų pasitarti su naujagimio tėveliais, kada tinkamas laikas būtų pirmajai pažinčiai su mažuoju žmogeliuku.

Kai jau susitarėme, ateina kito klausimo eilė: ką padovanoti? Dažniausiai ieškome kažko gražaus ir praktiško - rūbelio ar žaisliuko. Kartais norisi ir vieno, ir kito, o dar to laiko taip trūksta visoms paieškoms… Patarimas – atsipalaiduokite! Jeigu norite rūbelio – rinkitės tokius, kurie dar bus dideli, kai eisite sveikinti, idealu 3-6 mėnesiams skirti, t.y. nuo 68cm dydžio. Žinote kodėl? Todėl, kad tėveliai jau pasiruošę pirmosioms savaitėms ir gali būti, kad Jūsų dovanos nespės net aprengti. Dar skaudžiau, jeigu padovanojus paaiškės, kad jau nebetinka... Iš kur žinau? Renkant dovanas, pati klausinėjau savo draugių ir pažįstamų, sesių – visų jau esamų mamų - ir visos sakė tą patį, kad daugybės dovanotų rūbelių nepanaudojo, taip ir liko su etiketėmis, nespėjo aprengti. Nepamirškite, kad labai tinka ir tokios dovanos, kaip barškutis, kramtukas, pledukas, rankšluostukas po maudynių, pasakų knyga, lizdelis naujagimiui, kūdikio albumas ir kitos panašios saugios dovanos. Labai gerai, jeigu pasitarsite ir paklausite tėvelių, ko dar neturi ir ką norėtų gauti.

Jeigu ruošiate nėštukei sutiktuves arba ketinate išleisti kolegą ar savo darbuotoją (jokiu būdu nepamirškite ir būsimų tėčių!) į tėvystės atostogas, labai gerai, jeigu darote vieną bendrą dovaną! Tada tikrai žinosite, kad negaus kelių vienodų dovanų! Puiku, jeigu suruošite tėveliams pirmųjų daiktų kraitelį! Jiems ir taip nemažai „pratuštins“ pinigines išlaidos vežimėliui, lovytei ir kitiems būtiniems dideliems pirkiniams, todėl tokiu kraiteliu pradžiuginsite ir dar sutaupysite jiems.

Visiems gražių akimirkų ir įspūdžių, naudingų ir džiaugsmingų dovanų pirmojo susitikimo metu su mažyliu ar net mažyliais!